Intelligenstesta dig

I förra inlägget avslöjade att mitt hemmalag var Sandvikens IF. De allra smartaste i min läsarskara kanske har listat ut att jag kommer från Sandviken. Grattis till er, Mensa nästa! Gör provtestet här.

Ni som klarade mensa-testet kanske även har förstått att jag jobbar som CNC-operatör. Jag arbetar vid en av våra få fleroperationsmaskiner som borrar, svarvar, fräsning, pressar och gängar. Det är ett jobb för perfektionister med tekniska händer, brukar jag säga. Det mesta går av sig självt nu efter ett antal års programmering, kontrollmätning och övervakning, man blir nästan själv programmerad med åren. Ibland kan jag känna att hjärnan gör det mina händer säger, utan att behöva anstränga den speciellt mycket. Men NÄR det händer något avvikande så märker jag att faktiskt är rätt snabb med att koppla upp tankeapparaten igen. Om jag gör fel kan hela produktionsserien bli fel, och det skulle inte vara kul. Här kan du lära dig mer om vad en CNC-operatör gör..

Efter den lilla lektionen tror jag ni behöver se ett roligt inslag. Nästan alla på min avdelning har någon form av tatuering. Man blir ju helt knäckt av vilka konstiga undersökningar det finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *